Постното месо е истинско спасение от повишената кръвна захар

Проучванията показват, че ако в рамките на две седмици се консумира често постно месо се наблюдава реално намаляване на нивата на глюкоза в кръвта

Консумацията на постно месо намалява риска от диабет, според списание „Факти“. Учените призовават да яде повече пилешко месо, говеждо месо, а също така и пуешко месо. Те съдържат високи нива карнозин и дипептид.

Експерименти с доброволци, които имат предцибет, лица без диагностицирани патологии, но с повишен риск от развитие на диабет и сърдечни заболявания, доказват ползата от карнозина. Известно е: в рамките на 12 седмици доброволците са получили плацебо или 2000 милиграма карнозин на ден. В резултат на това в основната група индексите на инсулиновата резистентност са намалели значително. Това означава, че телата им са започнали да регулират нивото на захарта по-ефективно.

А предишните изследвания са показали, че карнозинът притежава свойствата на антиоксидант. Той има универсален антиоксидантен механизъм на действие, който позволява на това съединение да защитава много тъкани в тялото, включително съдовете и панкреаса. Също така, има основание да се смята, че карнозинът възпрепятства образуването на амилоидни отлагания в мозъка, характерни за болестта на Алцхаймер.

Постното месо ще предпази хората от затлъстяване и свързаните с него усложнения и болести, като диабет, омазняване на черния дроб и високо кръвно налягане.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On