Пропускането на закуската е вредно за сърцето и черния дроб

Закуската помага да се ликвидира риска от инфаркт и затлъстяване на черния дроб. Това е окончателното мнение на учени и лекари, които са провели изследвания в тази област

Пропускането на закуската е вредно за вашето здраве

Пропускането на закуската е вредно за вашето здраве

Както експерти обясняват, закуската трябва да се консумира редовно, за да се запазят здрави сърцето и черния дроб. Задълбочено проучване на изследователи от Харвард, проведено върху 27 000 мъже е установило, че тези, които пропускат закуската имат повишен риск от сърдечен удар с 27 на сто.

Те обясниха, че липсата на закуска създава допълнителна тежест върху тялото.

Първото хранене за деня трябва задължително да се случи поне час, след като сте се събудили. Излишно е да уточняваме, че е по-добре да закусите, отколкото да стартирате деня си на гладен стомах. Това затруднява не само работата на черния дроб, но и сърдечната дейност. Липсва енергия, липсва тонус и човек по-лесно може да бъде стресиран и изнервен. А нервните болести, както знаем, са причина за доста тежки и не особено приятни страдания.

Енергията от закуската е необходима на черния дроб, за да може той по-ефективно да прочиства кръвта и да праща до останалите органи полезни вещества, които са се получили след правилната и навремена обработка на храната. Разбира се, за да си гарантирате здраве и добро настроение, включително и добра работа на черния дроб и другите органи, е необходимо закуската да бъде здравословна. Едно варено яйце, парче сирене, краставица или друг зеленчук, малко препечен хляб, фреш от портокал или друг плод, а защо не и чай – и добрият старт на вашия ден е гарантиран.

Author: Mari

Share This Post On