И сами можете да разберете, ако имате затлъстял черен дроб

Нашият черен дроб се грижи за обработката и разграждането на мазнините, както и за ликвидирането на токсични вещества като алкохола

 

неалкохолен черен дроб

Когато човек яде много мазни храни, структурата на черния дроб се разрушава. Мазнините започва да се натрупват в черния дроб и замества чернодробната тъкан. Резултатът е неалкохолен мастен черен дроб.

Вие сами може да разгледате себе си и да видите, ако имате затлъстяване на черния дроб. Трябва само да си отговорите на няколко въпроса.

Ако редовно ядете месо на скара, салати с много майонеза, сладки и мазни торти, пушени, осолени меса, тогава съществува риск да омазните черния си дроб.

Ако храната съдържа голямо количество мазнини те действат върху черния дроб, по същия начин, както и алкохола.

За да се разберете дали всичко е наред с вашия дроб, то трябва се направи кръвен тест за холестерол, вирусна чернодробна болест и чернодробни ензими, както и ултразвуков преглед.

Чернодробната стеатоза има два етапа .

Първият етап е когато мазнините се натрупват само в черния дроб. Вторият етап е, когато на фона на натрупаните мазнини има и възпаление ( неалкохолен мастен хепатит). Вторият етап е по-изразен и опасен за пациентите, които имат други съпътстващи заболявания.

Author: Mari

Share This Post On