Защо сезонното хранене е полезно за черния дроб?

Сезонното хранене има за цел да поддържа енергетичния баланс на организма

sezonnoto hranene
То включва практически всички натурални продукти, като поставя акцент върху някои от тях в зависимост от състоянието на организма и периода от годината.

Според специалистите по източна медицина това, което е добро за лятото, съвсем не подхожда за зимата и обратното…

Храната и билките имат най-голямо влияние върху нашата жизнена енергия.

Представете си храносмилането във вид на тенджера със супа, бълбукаща на огъня.

Нашата цел е да се постигне тихо и равномерно готвене. За това е необходимо огънят да се регулира, както и да се знае в какво количество и в какъв ред да се поставят в супата продуктите, за да не спира процесът, но и да не изкипи супата.

Голямо количество „студени“ продукти може да спре кипенето, т.е. да предизвика проблеми с преработването в стомаха. Много „горещи“ продукти ще причинят кипене на супата – главоболия и други проблеми.

Правилно, според сезона подбраните подправки ще позволят да постигнем равномерен процес на готвенето. В този случай организмът получава максимум енергия и хранителни вещества за поддържането на своите жизнени сили.

В този ред на мисли, сезонното хранене е полезно за организма, защото по този начин се подобрява работата на черния дроб. Когато в тялото постъпват продукти и храни, съобразени със сезонното хранене, тогава и самата обработка на тези храни е много по-лесна и енергията, която черния дроб успява да извлече от хранителните вещества е доста по-полезна.

Сезонното хранене е балансирано хранене, и поради тази причина има много повече полза от него, отколкото от хаотичното поглъщане на храни, които са само вкусни, но не и полезни.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On