Широкоспектърното действие на розмарина и върху чернодробните функции

Розмаринът е чудесна подправка, която прави подходящото ястие една небивала симфония от вкус и аромат. Но не само това. Доказано е, че подправките са лечители и на нашето физическо АЗ.

rozmarinПоследните изследвания показват специално за розмарина, че цялото растение с неговите всички части е вероятната нова звезда, която ще помогне срещу различните онкологични заболявания. Растението не е единствената билка, но една от най-мощните и с най-разнообразни лечебни действия. Подправката-билка и по-точно нейното етерично масло действа чудесно като антиоксидант, позволяващ да се преборим с вредните вещества да се свържат с организма ни. И най-вече на канцерогенните вещества да достигнат ДНК веригата ни. Розмариновото масло е мощен стимулатор за детокс на черния дроб. Най-мощно средство би имало това масло под формата на капсули като хранителна добавка, но нищо не пречи и да увеличите неговото влагане в различни ястия.

При вътрешна употреба билката спомага за облекчаване на артритните болки, а също така подпомага и по-скоростното зарастване на рани, натъртвания и екземи. Освен това билката приемана вътрешно спомага за облекчение на такива състояния като газове, колики, разстроен стомах и др. Друга негова функция е да спомага за поддържане функционалното състояние на мастната обмяна на холестерола.

Маслото от розмарин подобрява изключително общото състояние при хепатити, цироза, а и при жлъчно-каменна болест, както и при налични нарушения на проводимостта на жлъчните пътища.

Author: admin

Share This Post On