Японски учени препоръчват сладолед за закуска

Може ли да закусваме със сладолед и дали това е добре за здравето? на този въпрос отговарят японските учени

сладолед

Японски учени препоръчват сладолед за закуска

Забравете за мюсли, овесена каша, сандвичи, препечени филийки, омлети. Японски учени предлагат да закусваме със сладолед. Той има изключително благотворното влияние върху мозъчните клетки и това е доказано с експеримент.

Йошихико Кога и негови колеги от Kyorin University в Токио провели научен опит, по време на който участниците започвали деня си с 3 лъжици сладолед. След това били подложени на редица тестове, за да се направи оценка на тяхната памет и различни способности.

Японските изследователи стигнали до извода, че сладоледът просто изважда човешкия мозък от сънното състояние, предизвиквайки го да потръпне. Тоест заслугата не е на самия продукт, а на неговата температура.

За да проверят тази хипотеза, японските учени провели паралелен експеримент. Участниците в него започвали деня си не със сладолед, а с чаша студена вода. При хората в тази група наистина се наблюдавали известни подобрения в паметта и реакциите, но те не били толкова ярко изразени, колкото при хората, консумирали сутринта сладолед.

В публикация авторите на научното изследване подчертават, че засега все още нямат точен отговор защо сладоледът стимулира дейността на главния мозък. Освен това не е изяснено и дали сладоледът за закуска трябва да е точно от определен вид, или всяко сладко-ледено удоволствие би ни направило по-активни през деня.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On