Сливите спасяват от рак на червата, показва проучване

Сливите, и особено сините сливи, са полезни за стомаха. Всички знаем, че те подобряват перисталтиката


Оказа се, че сливите имат още едно полезно действие. Благодарение на своите свойства, те предпазват от рак.

Изследователи от САЩ провеждат експерименти с мишки. Експерименталните животни са разделени на две групи. Първата група получила сини сливи, а втората – не. Те открили: сините сливи намаляват вероятността от развитие на рак на дебелото черво при гризачите, съобщава „Dni24“ .

При опитните животни, които ядат сушени сини сливи, проблеми с червата, които увеличават риска от рак е по-нисък, в сравнение с мишките, които не са използвали сини сливи. Според учените, в сините сливи се съдържат витамини, минерали и антиоксиданти, които намаляват нивото на оксидативен стрес. Очевидно на това се дължи намаленият риск от рак, казват учените. Освен това, сините сливи действат като метла за червата. Те са в състояние да отърват червата от вредни полипи, ако се ползват редовно..

Друго проучване в Израел показа, че вероятността от развитие на рак на дебелото черво намалява средиземноморската диета. Това включва използването на големи количества зеленчуци, плодове, ядки, бобови растения, зърнени храни, зехтин, умерена консумация на риба, вино, млечни продукти и ограничена консумация на месо.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On