Смъртоносни ли са заболяванията на черния дроб?

Диагнозата цироза на черния дроб плаши повечето хора. И с право

черен дроб

Смъртоносни ли са заболяванията на черния дроб?

Затова и те си задават въпроса може ли да се умре от заболяване на черния дроб. Но има едни други въпроси, които също ще е добре да си зададете, а именно – какво определя здравето на черния дроб, какво да направя, ако черния ми дроб се разболее?

Черният дроб е уникален орган. Нито сърцето, нито белите дробове, бъбреците или който и да е друг орган не могат да се сравняват с него по обем и сложност на работата.

Черният дроб изпълнява около 300 функции, но най-важната е да неутрализира отровите, които са попаднали в нашия организъм. Черният дроб детоксикира всичко, което влиза в тялото.

Кои са враговете на черния дроб?

Вирусния хепатит В и С

След като попаднат в черния дроб, вирусите на хепатита вубиват чернодробните клетки и могат да доведат до развитие на цироза.

Много е важно да знаете, че наличието на вируса на хепатит В в кръвта увеличава риска от чернодробна цироза. За да не се случи това трябва да се взимат мерки, като превенцията задължително трябва да се ползват билки и диетични храни. На черния дроб вредят дори и лошите емоции, но добрата новина е, че той сравнитено бързо се възстановява. Възможно е да положите съвсем малко грижи, за които този невероятен орган ще ви се стократно.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On