Снимките на храна в социалните мрежи са опасни за фигурата

Много хора днес не могат да ядат храната си, ако първо не ѝ направят снимка, която да споделят в социалните мрежи

hrana Малко са онези, които се отнасят с пренебрежение към тези фотоси, и поради тази причина голяма част от снимките, на които има храна, изглеждат повече от апетитно. Демонстрацията на храна в социалните мрежи се нарича от някои „кулинарно порно.“ Това, според изследователи от университета в Оксфорд, допринася за епидемията от затлъстяване.

Кулинарната изложба, която е почти нон стоп във фейсбук и Instagram снимките ни карат да се чувстваме обсебени от храна. Факт е, че след време дори и хора, които не са публикували никога преди това снимки на храна, и са били против това, дори и те започват да тагват себе си или свои приятели на снимки с храна. Тези снимки предизвикват чувството на глад по-често, отколкото би трябвало. Този „визуален глад“ ни кара да ядем повече и по-калорични ястия.

Между другото, друго проучване показа, че жените, които правят рецептите, които са показани в кулинарните предавания, са много по-пълни от онези дами, които гледат тези предавания само за развлечение.

Експертите не препоръчват домакините да използват рецепти от телевизионните кулинарни програми. Да, може да се вслушате в някои от съветите, който са предоставени в тези предавания, но не бързайте да правите всички рецепти, които той предлага. Можете да ги промените, така че те да станат по-полезни, или да потърсите рецепти от други източници.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On