Специалистите по хранене нарекоха сезонните череши суперхрана

Според „Medicare Forum“ сезонните череши са превантивна мярка срещу рак, артроза, алергии, ревматизъм и подагра


Честата консумация на череши е полезна за нервната система и позволява по-добра устойчивост на стрес.

Консумацията на череши трябва да е задължителна за пациенти със сърдечно-съдови аномалии. По-специално поради способността на черешите да намаляват кръвното налягане. Сезонните череши съдържат вещества, които правят съдовете по-силни, намалявайки риска от развитие на атеросклероза. И флавоноидите, включени в състава, имат противовъзпалителни свойства. Също така в черешата могат да бъдат намерени каротеноиди, които подобряват коагулацията на кръвта, предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци и укрепването на стените на кръвоносните съдове.

Все още черешата се счита за ценен източник на витамини В, С, Р, А и минерали, включително магнезий. Това прави черешата и идеален „козметичен продукт“ – с редовната си употреба подобрява състоянието на кожата. Има и желязо в черешите, което допринася за насищане на кислород в кръвта.

И още един продукт за хората, които страдат от хипертония – това са обикновените шам-фъстъци. Само една порция шам-фъстък е достатъчна, за да намали налягането, без специални странични ефекти и рискове от усложнения. Изследванията са показали, че фъстъците релаксират съдовете, като по този начин променят кръвното налягане.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On