Спортът облекчава чернодробните проблеми

Чернодробните проблеми изискват редовна и дълговременна физическа активност. И това е доказано научно!

чернодробните проблеми
Безалкохолното омазняване на черния дроб представлява натрупване на мастни депозити в черния дроб при хора, които не употребяват алкохол. Най-често тази болест се развива при тези, които страдат от затлъстяване и диабет. Учените от университета в Сидни откриха, че кратки физически упражнения с умерен интензитет помагат при безалкохолното омазняване на черния дроб, пише Zee News.

Проучването включваше 48 души. Те бяха разделени на четири групи от по 12 човека. Първата група е имал физически натоварвания от ниска до умерена интензивност с голям брой аеробни упражнения. Във втората група натоварването е било с висока интензивност, с малко количество от аеробни упражнения. Третата група е била с ниска до умерена интензивност с малко количество от аеробни упражнения. Четвъртата група е била контролна група.

Мазните отлагания в черния дроб са били измервани от специалистите с магнитна резонансна спектроскопия. При участниците от трите експериментални групи, след 8 седмици, мастната тъкан в черния дроб намалява с 18-29%. При доброволците от контролната група количеството мазнини се е увеличило средно с 14%. Резултатите не зависят от загубата на тегло. Лекарства за мазен черен дроб все още не съществуват, така че на такива пациенти се препоръчват диета и упражнения за намаляване на теглото.

Добре е също така да се знае, че безкофеиновото кафе е добро за черния дроб.

Предишни проучвания показват, че кафето намалява риска от развитие на диабет, сърдечно-съдови заболявания, както и неалкохолна мастна болест, цироза и рак на черния дроб. Наскоро учените установиха, че активната консумация на кафе, независимо от съдържанието на кофеин, е свързана с намаляване на нивото на абнормна активност на чернодробните ензими, съобщава Zee News. Очевидно не кофеинът и някои други химически съединения в кафето предпазват черния дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On