Как се готви здравословна супа?

Когато варите супа от зеленчуци, за да запазите съдържащите се в нея витамини, слагайте зеленчуците във вряща подсолена вода

супа

При зеленчуковата супа варете зеленчуците на умерен огън. Зеленчуковите супи трябва да се приготвят почти преди поднасянето им, тъй като при престояване на супите витамин С се разрушава. Например след тричасово престояване на картофена или спаначена супа в горещо състояние в нея остава само половината от това количество витамин С, което е съдържала супата в момента на снемането й от огъня. Затова не приготвяйте зеленчукова супа за два дни. По-добре сварете бульон от кости или корени за супа и преди хранене добавяйте набързо картофи, спанак, грах и т.н.

За да имате силна супа от месо или птици, след като измиете месото, залейте го със студена вода и го сложете да се вари. По този начин в бульона се извличат всички хранителни вещества от месото и вкусът остава чудесен.

За да имате добра супа със запазена витаминна стойност, не я оставяйте да ври силно до кипене. Варете супата винаги на умерен огън!

Много добър ВКУС придават на супата зелените части на целината, магданоза и праза, които трябва да се варят заедно с корените.

Пресолената супа или ястие се поправят. като се сложат в тях да поврат няколко картофа или като се добави лъжичка захар и се долее малко вода.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On