Световната здравна организация ще ограничи използването на трансмазнини

Употребата на трансмазнини е толкова широко разпространена, колкото често срещани са смъртните случаи от рак и сърдечно-съдови заболявания

трансмазнини
Затова се работи в насока повсеместна забрана на опасните трансмазнини.

Световната здравна организация (СЗО) въведе нова програма. Според тази директива, до 2023 г. всички страни в света трябва да елиминират напълно използването на трансмазнини в хранително-вкусовата промишленост, пише „Ремедиум“ . По този начин ще бъде възможно да се предотвратят 500 000 смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания годишно.

Към днешна дата, използването на хидрогенирани масла (трансмазнини) е широко разпространена в производството на картофи, сладкиши и закуски. Те се характеризират с ниска цена и дълъг срок на годност, който е удобен за производителя. Но такива масла са вредни за човешкото здраве. Известно е: консумацията на хидрогенирани масла увеличава с 21% на риска от сърдечно-съдови заболявания. При редовна консумация съществува 28% от смърт.

СЗО иска да замени трансмазнините с естествени масла. Според експерти това ще подобри безопасността на хранителните продукти. Между другото, много страни вече са ограничили използването на хидрогенирани масла. Например преди три години САЩ забраниха употребата на трансмазнини в хранителната промишленост.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On