Телосложението определя отношението към себе си и към храната

Преяждането не се случва само от любов към храната

форми-на-тялото Жените с фигура като „ябълка“ (мастни отлагания, които се натрупват в средата на тялото), е по-вероятно да страдат от хранителни разстройства, са открили изследователите. Според статия, публикувана в The Daily Mail, хора с такава фигура е по-трудно да контролират себе си, и затова при тях се наблюдава по-висок риск от преяждане.

От друга страна, психолозите преди време доказаха, че жените, които имат форма на ябълка, често са по-недоволни от себе си. По принцип, загубата на контрол по отношение на храненето, е свързана с много заболявания, включително булимия, анорексия нервоза и склонност към преяждане. За да разберат дали формата на фигурата оказва някакво влияние върху апетита, учените са решили да направят изследване. Те събрали група от около 300 жени. Лекарите наблюдавали тези жени в рамките на две години.

Доброволците са минали през три оценки – в самото начало, шест месеца по-късно и 24 месеца по-късно. Били са направени измервания на височина, тегло, процент от мастна тъкан и нейното разпределение. Никоя от жените не е била диагностицирана първоначално с хранително разстройство. Въпреки това, експертите са интервюирали жените за наличие на епизодична загуба на контрол в процеса на хранене.

Оказа се, жените с много мазнини в областта на талията (независимо от телесното тегло и нивото на депресия), често се сблъскват със загуба на контрол. И с течение на времето те все по-често губят този контрол. Освен това, тази група жени в по-малка степен е доволна от тялото си. По този начин всяко увеличение на телесните мазнини в областта на талията е свързано с риск от безконтролно преяждане в следващите две години.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On