Това са храните, които трябва да бъдат включени във всяка диета

Както се съобщава Insider, оказа се, че бялото и китайското зеле са първи в списъка на храните, от които има голяма полза


Китайското и бялото зеле са богати на калций, желязо, фибри. Карфиолът – също. В него като допълнение към целулозата има важни елементи – фолиева киселина, витамини В6, С, К и калий.

Брюкселското зеле е уникален източник на глюкозинолати и изотиоцианати, което може да помогне за намаляване на риска от развитие на определени видове рак. В него има полезни влакна, фолиева киселина, витамини А, С, К, В6, желязо, калий.

Тиквата съдържа повече калий, отколкото банана, казват експертите. В допълнение, тиквата има много фибри, витамини В6, С, Е и желязо. Бременните жени трябва да ядат броколи заради високото съдържание на витамин С и фолиева киселина. В допълнение, редица проучвания свързват броколите с намален риск от рак.

От гледна точка на полезността може би само спанакът може да се конкурира с броколите. Той съдържа вещество, което предпазва от рак и редица хронични заболявания. Проучване от 2011 г. показа, че някои от компонентите на спанака намаляват нуждата от кислород по време на състезания. И тирозинът, който е част от спанака, увеличава скоростта на реакцията, както се посочва в проучване от 2014 г.

Лукът скоро е ично допълнение към ястията от картофи

Това увеличава нивото на фибри, витамини А, В6, С, К, фолиева киселина, калций, желязо, магнезий и калий в диетата. Марулята като цяло може да се счита за суперхрана. В купа с марули има само 5 калории и много витамини и минерали. Магданозът и цикорията са необходими, за да се поддържа оптималното ниво на витамини, фолиева киселина и цинк. Те имат много малко калории – само 22 за чаша магданоз и 7 за чаша цикория. Между другото, магданозът може да помогне за намаляване на риска от диабет тип 2, казват експерти.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On