Тренировките на празен стомах не са полезни

Университетът в Бата изследва ефекта от диетата върху упражненията по отношение на загуба на тегло


За целта група от 12 доброволци е била събрана. От тях се изисквало да посещават фитнес в продължение на няколко седмици.

Всеки участник, на случаен принцип, един път седмично получи три различни експериментални цели. Беше направен тест за глюкозен толеранс след закуска. Същият тест е бил направен и след три часа почивка, както и след два часа почивка. Имало е и часове за тренировка веднага след закуската, както и часове за тренировка на празен стомах.

За всички доброволци закуската е била овесени ядки с мляко. В допълнение към теста за толерантност към глюкозата доброволците са направили биопсия на мускулна тъкан. Оказа се, че закуската преди тренировка увеличава метаболизма и показва наднормено количество захар след тренировка.

И тъй като стана дума за тренировки, знайно е, че диабетиците имат нужда от допълнително физическо натоварване.

От направените изследвания стана ясно, че CrossFit е полезен за пациенти с диабет тип 2.

Предишни проучвания показват, че физическите упражнения имат положителен ефект върху кръвната захар при пациенти с диабет тип 2. Все пак, не всички хора имат достатъчно време за тренировки. Учените са намерили решение на този проблем, пише The Deccan Chronicle .

Експерти оценяват ефективността на системата за обучение CrossFit за мониторинг на нивата на кръвната глюкоза. CrossFit е система за обучение с висока интензивност, включваща упражнения за издръжливост и сила. Средната сесия отнема от 8 до 20 минути. Това позволява дори на много натоварени хора да отделят малко време за тренировки.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On