3-седмична диета вае страхотно тяло

Ако искате да имате по-слабо и здраво тяло спазвайте 3-етапната диета

tyalo
Колко време ви остава до отпуската? Ако разполагате поне с три седмици, няма нужда да се притеснявате за формата си на плажа. Следвайте тристепенната ни програма и ще съберете погледите със стройното си тяло.

Всеки етап включва конкретна хранителна програма, но и определени упражнения. Само с едното няма как да стане. Свалените килограми не гарантират красиво тяло. Ако то не е стегнато и тонизирано, не може да имате желаното самочувствие.

През първата седмица тайната е малко въглехидрати – малко килограми. Когато са ограничени под 20% от дневното меню, те вече не са основен източник на енергия. За да я получи, организмът черпи преди всичко от мазнините и в по-слаба степен от аминокиселини.

Последното не е желателно, защото така ще разградите мускулната си маса. А тя ви е необходима и за красота, и за поддържане на високо ниво на метаболизма. Точно този проблем е в основата на всички критики към ниско-въглехидратната диета. Ще го избегнете, като не снижавате прекалено приема на въглехидрати, поддържате разумна дневна доза калории и в никакъв случай не продължавате диетата повече от седмица.

Храните, на които се основава режимът, са ядки, месо и месни продукти, яйца, риба и морски деликатеси, семена, мляко (пълномаслено) и млечни изделия. За да се поддържа инсулинът в нормата, достатъчна е консумацията на 0,8 до 1,1 г въглехидрати за килограм телесно тегло. Тях можете да си набавите с пълнозърнест хляб, ориз, царевица, картофи, грах, овесени ядки, кестени.

Мазнини се съдържат в повечето от позволените белтъчни храни, така че ще си ги осигурите без проблем. Желателно е да ограничите приема на плодове до малки порции (200-300 г), предимно кисели.

Яжте ги сутрин преди закуска. Зеленчуковите салати са задължителни и съпътстват всеки прием на храна. За екзотичен вкус, а и заради голямото съдържание на витамини, минерали и аминокиселини, обърнете внимание на кълновете. Присъствието им в салатите ще позволи избягването на хранителни добавки. За предпочитане е, с изключение на соята, останалите бобови храни да се избягват.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On