Учените са открили истинското лице на много, уж здравословни, храни

Диетолозите постоянно повтарят колко е важно е да се храним правилно, не толкова здравословно, колкото правилно

здравословно

Учените са открили истинското лице на много уж здравословни храни

Но се оказва, че не всички привидно здравословни храни са здравословни. Британският експерт Шарлот Стърлинг Рийд направи списък с уж полезни продукти, които трябва да бъдат употребявани с повишено внимание.

В този списък попадат сушените плодове. Проблемът е във високото ниво на захар. Например, в една малка торбичка стафиди се съдържа около четири супени лъжици чиста захар. И това може да доведе до увеличаване на теглото и образуването на зъбен кариес. Въпреки, че много родители активно слагат стафиди в храната на децата, за да се набавят определени минерали и витамини. Оказа се, че това не е чак толкова здравословно и никак не е препоръчително.

По същите причини в „черния списък“ попадат меда и ябълките. Медът трябва да се разглежда само като лекарство (за настинки и други случаи), а не да се яде с повод и без повод. Твърдите ябълки при редовна употреба може да доведе до увреждане на емайла на зъбите. Опасни са и пресните сокове, подобно на своите опаковани версии.

По този начин, 250 грама сок от портокал съдържа 21 грама захар (с 10 грама по-малко от дозата на захарта, която трябва да се ползва на ден за лица над 11 години). Сокът се усвоява по-бързо, за разликата от целите плодове, така че това предизвиква нарастване на кръвната със захар, което повишава риска от развитие на диабет.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On