Учените са разбрали как да се справят с рак на черния дроб

Рак на черния дроб е заболяване, с което до този момент лекарите не можеха да се справят. Оказа се, че е вече е намерено ефективно средство

До рак на черния дроб може да се стигне сравнително лесно, защото болестите на черния дроб често остават скрити. И за да се регистрира напредък в тази област, учените не са спрели да провеждат нови и нови изследвания. Ето и резултат от едно от последните проучвания по темата.

Специалистите от университета в Делауеър са разработили ефективен метод за борба с рак на черния дроб

Изследователите комбинират два метода на лечение и получават ефективна комбинация. В момента ракът на черния дроб е изключително труден за лечение. Повече от 82% от пациентите с диагнозен рак на черния дроб умират в рамките на 5 години, съобщава The Hindustan Times.

Учените са развили лабораторна култура на туморни клетки. След това те проведоха поредица от експерименти. Специалистите наблюдават как раковите клетки реагират на загубата на хексокиназа-2. Този ензим помага на клетките да абсорбират глюкозата. Оказа се, че отсъствието на ензима има твърде малък ефект върху жизнената активност на клетките.

След това специалистите лекуват клетките с метформин, лекарство, което намалява нивото на захарта. Това лекарство обикновено се използва за лечение на диабет. Благодарение на комбинацията от два различни подхода, учените успяха да постигнат добри резултати. Растежът на тумора се забави и повечето ракови клетки умряха.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On