Университетът в Алабама призова за преглед на стандартните виждания за диетата

Учените от университета в Алабама съветват да се вечеря възможно най-рано, съобщава „RT“

Алабама
Според схемата, закуската трябва да е от 6:30 до 8:30 часа, обяд – в 12:00 часа, вечеря – в 15:00 часа. Това ви позволява да синхронизирате времето на хранене с биологичните ритми.

Известно е, че теорията е изследвана върху доброволци с проблеми в метаболизма. Първо, в продължение на пет седмици хората ядат както обикновено, но в ново време (предложеното от учените). Това позволи да се ускори метаболизма, да се намали теглото, кръвното налягане, риска от диабет.

След това на доброволците бе разрешено да се върнат към обичайната диета (вечерята беше до 22:00 часа). Комплектът продукти в диетата не се промени. След пет седмици късна вечеря метаболитните проблеми се завръщат.

Идеята е, че вътрешните ритми на човешкото тяло са свързани с работата на хормоните. Хормона на стреса кортизол достига своя връх в 8:00 часа. Закуска трябва да бъде по това време, за да се намали стреса. От обяд, нивото на адреналина (хормон за жизненост) и серотонин (хормон на доброто настроение) се увеличава и обмяната на веществата се ускорява. Така че, до 12:00 ч. Хората започват да се чувстват гладни. Това означава, че е време да се нахраним за втори път.

Освен това, при намаляване нивото на кортизола, метаболизмът се забавя, появява се умора. Следователно третото хранене трябва да се проведе не по-късно от 15:00 часа. Към вечерта серотонинът отстъпва място на мелатонина, хормон, който причинява сънливост, а концентрацията на захар пада. До три часа сутринта нивото на кортизола спада до минимум. Ако човек закъснее, добрата работа на хормоните се губи и метаболизмът се нарушава.

В същото време независими експерти са скептични относно идеята за промяна на диетата. Според тях, дългите почивки между храненията са вредни за здравето и може да не съответстват на обичайната рутина на деня.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On