Упражненията с топка укрепват гръбначния стълб и стягат по-добре

Упражненията върху фитнес топка са значително по-ефективни. Тази практика се овладява сравнително бързо, дори и от начинаещи


Промененото положение на тялото и усилието да се пази равновесие допринасят за увеличаване на натоварването с около 30%.

Уредът е достъпен като цена, струва си да имате една топка у дома. Може да я използвате и за стол – отлична профилактика е срещу гръбначни изкривявания.

1. Легнете върху топката, която трябва да е точно под кръста. Главата и краката са извън нея. Поставете ръце на тила, сгънете крака и стъпете точно под коленете. Повдигнете главата и горната част на гърба бавно и с издишване. Лактите остават насочени встрани през цялото време. Натискайте с кръста, за да не се изтъркаля топката. Върнете обратно с вдишване. Направете 2 серии по 15-20 повторения.

2. Застанете странично до топката и се отпуснете върху нея. Вътрешния крак сгънете, а външния опънете и го фиксирайте, за да не се изтъркаляте от топката. Поставете ръце на тила и отпуснете тяло по топката. След това се изправете само от кръста. Повторете по 15-20 пъти във всяка посока.

3. Легнете по гръб, стиснете топката между глезените и опънете крака перпендикулярно на корпуса. Ръцете са встрани, отпуснати на пода. От това положение усучете първо вдясно, докато докоснете пода. Върнете се обратно и изпълнете същото вляво. Направете 2 серии по 10-15 повторения.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On