Лекарите забраняват дълго време да бъдем на диета с ниско съдържание на въглехидрати

Счита се, че значителното намаляване на храни с въглехидрати в диетата допринася за загуба на тегло

въглехидрати

Липсата на въглехидрати действително помага да се избавим от излишните килограми. И да, това е вярно, но малко хора знаят, че на диета с ниско съдържание на въглехидрати не бива да се спазва повече от шест месеца. В противен случай, обмяната на веществата се забавя, пише The Daily Mail , позовавайки се на проучване на Mayo Clinic.

Експертите са установили, че хората отслабват с 4 килограма и повече, ако в рамките на шест месеца спазват ниско-въглехидратна диета в сравнение с диетата белязана от ниско ниво на мазнини. Въпреки това, само месец след като отново включим въглехидрати в диетата, теглото не само се възстановява, но килограмите дори стават повече. Това накара учените да заключат, че диета без въглехидрати трябва да се спазва за сравнително кратко време.

Диетолозите призоваха да се откажем от преработените храни, особено от преработени меса като бекон, колбаси, шунка. Между другото, често когато се намали приема на въглехидрати, това е съпроводено с по-активна консумация на месни продукти. Но, според някои проучвания, голямият брой животински протеини в диетата е свързан с повишен риск от смърт от рак, високо кръвно налягане, завишени нива на захар и холестерол.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On