Как да елиминирате вредата от простите въглехидрати, за да отслабнете?

Предпочитате сложните въглехидрати пред простите, храните се често и по малко

vaglehidrati
Отлично, така ще поддържате нивото на кръвната захар стабилно, няма да карате инсулина да се пробужда напразно. И той няма да произвежда от глюкозата мазнини и да ги складира на най-неподходящите места. Ето още няколко съвета, които ще ви помогнат да минимализирате вредата от простите въглехидрати и да получите максимална полза от сложните.

Старайте се:

Да дъвчете добре храната. Колкото по-дълго работят челюстите и колкото по-продължителна е трапезата ви, толкова по-бавно ще постъпват въглехидратите в кръвта.

Гответе продуктите до хрупкавост, до алденте, както казват италианците. Колкото по-дълго варите зеленчуците и пастата, толкова по-висок става гликемичният им индекс.

Яжте повече сурови плодове и зеленчуци. В това състояние гликемичният им индекс е по-нисък, отколкото на сготвените.
Избирайте пъпнозърнести продукти. Колкото по-пречистено е зърното, толкова по-висок е гликемичният му индекс.

Яжте месо, риба и сирене заедно със салата. Белтъчините намаляват скоростта наусвояване на въглехидратите, а те пък оптимизират усвояването на белтъчините. Подправяйте салатите със зехтин, мазнини в малки количества забавят скоростта на усвояването на въглехидратите.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On