Важни правила за есенна диета от д-р Брайън Синк

През есента организмът се пренастройва от жеги към студ. Това го прави особено податлив на инфекции и болести


Затова е необходима правилна диета, която не само ще ви помогне да отслабнете, а и ще укрепи имунитета. Менюто трябва да съдържа достатъчно микроелементи и витамини, които в този период може да не ви достигат.

Есенната диета, разработена от специалиста по хранене д-р Брайън Синк от Масачузетския университет, е с продължителност от 5 до 7 дни. С нейна помощ ще свалите до 5 кг, без да застрашавате здравето си. Лекарят обаче е достатъчно откровен и предупреждава, че няма нито една диета, която да ви спаси от нежеланото тегло завинаги. Без цялостна промяна в начина на живот и спазване на правилата за рационално хранене килограмите скоро ще се върнат.

Правила за спазване на диета

1. Яжте малки порции, но поне 6 пъти на ден. Така няма да изпитвате глад, ще можете и да разделите основните хранителни вещества във всеки отделен прием.

2. Постарайте се да се откажете от вредните продукти. Това се отнася най-вече за храни с некачествени мазнини, много сол и консерванти. Дайте предпочитание на пресните плодове и зеленчуци, в този сезон разнообразието им е голямо. Дневното ви меню трябва да е балансирано и разнообразно.

3. Не се опитвайте да постигнете бързи резултати. Те са най-нетрайни.

4. Енергийната стойност на дневното ми меню не трябва да е под 800 калории. По-малко е опасно за здравето.

5. Макар диетата да е полезна, не злоупотребявайте с нея. Може да я повторите, но поне след 2 седмици почивка.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On