Вече е ясно защо солените храни водят до преяждане

Солените храни водят до преяждане. преяждането води до редица усложнения, като омазняване на черния дроб и проблеми със сърцето

 солените храни
В продължение на три години, учените са наблюдавали над девет руски космонавти, които са участвали в програмите за за симулация на космическите полети. Оказа се, че колкото е по-ниско съдържанието на сол в храната на астронавтите, толкова са по-жадни те. В същото време, ако тялото получава повече сол, се засилва чувството за глад, съобщава „Pravda.RU“ .

Обяснението е, както следва: голямото количество сол в тялото задържа излишък от вода. И за да се запази течността в тялото, то се нуждае от повече енергия. Увеличава ли се разхода на енергия, увеличава се и чувството на глад.

Експериментът показва как промяната приема на сол се отразява на количеството приета храна.

Ако астронавтите се консумират храни с шест грама сол вместо дванадесет, те ще пият и по-малко вода. В същото време, според официалните препоръки на Световната здравна организация, на ден човек не трябва да консумира повече от 10 грама сол, а жените – повече от 8,5 грама. В края на краищата, прекомерният прием на сол води до по-високо кръвно налягане и като резултат, повишен риск от сърдечно-съдови заболявания.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On