Вегетарианската диета помага за подобряване на метаболизма и намаляване на теглото

Вегетарианската диета, която се спазва само от време на време, има изключителни ползи за здравето. И най-вече – за здравето на черния дроб

вегетарианската диета
Вегетарианската диета е за предпочитане, когато става дума за лечение на чернодробни заболявания.

Ново изследване показва, че отхвърлянето на продукти от животински произход работи по-добре, отколкото нискокалоричните диети. Учените правят този извод след анализ на състоянието на 74 души с диабет тип 2 и стеатоза на черния дроб. Доброволците били заставени да спазват на случаен принцип една от двете диети – вегетарианска или стандартни за диабетици, въз основа на принципа на намаляване на приема на калории и не-опасни продукти.

Оказа се, първата диета е почти два пъти по-ефективна (загубата на тегло е около 6 килограма). При първата диета доброволците са яли предимно зеленчуци, зърнени храни, бобови растения, плодове и ядки. Също така им е било позволено да консумират една порция нискомаслено кисело мляко на ден. В допълнение към измерване теглото на доброволците, учените оценили и телесния състав. Направено е и сканиране, което да покаже количеството на мастната тъкан в бедрото.

Установено е, че и двете диети намалили по един и същ начин процентът на мазнините в тялото. Обема на субфасциалната (вътрешна) мазнина намалял само при вегетарианската диета. Що се отнася до мускулните мазнини, вегетарианската диета също показала по-добри резултати, отколкото нискокалоричната.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On