Защо водата е полезна за черния дроб?

Приемът на водата и спазването на препоръчителното количество течности е задължително за доброто функциониране на черния дроб

водата
Водата има детокс-ефект върху работата на черния дроб.

Антоан дьо Сент-Екзюпери пише за водата: „Вода, ти нямаш нито вкус, нито цвят, нито мирис. Не можеш да бъдеш описана, можем само да ти се наслаждаваме, без да знаем какво си! Не може да се каже, че си нужна за живота. Ти си самият живот. Ти си най-голямото богатство на света”.

Без вода човек не може да оцелее и няколко дни, организмът ни се състои на 80% от вода (при новородените 90%, при възрастните -50%). Нашите баби са влагали и друг смисъл в израза „вода – живот”. Някога не е имало аптеки, таблетки, лекари и поликлиники, затова са се лекували с каквото „Бог е дал” и главното съкровище е била водата – спасявала от болести, уроки, помагала да се постигне в живота успех, радост и дори богатство.

Според статистиката в Япония има най-много дълголетници в прекрасно здраве. Според тях всеки човек може да е здрав, като за целта трябва да се спазва златното правило всяка сутрин на гладно да се пие вода. Този съвет на източните жители научно е потвърден от асоциацията на японските медици: водата може да се справи с главоболие, разстройство на стомаха, проблеми със сърцето, кожата и т.н.

Според японската лечебна методика за изчистване на организма трябва всяка сутрин на гладно да се пият по около четири чаши вода

Макар че много европейски диети съветват сутрин да се пие само по чаша вода с лимонов сок и мед. Японците настояват на обилния прием на вода за добро самочувствие. Уверяват, че за месец такава хидротерапия може да се подобри състоянието при диабет, за две седмици – при гастрит, и въобще да се изчисти организмът от шлаки и токсини.

Повечето лекари са съгласни с наличието на лечебни свойства на водата. Диетолози препоръчват за добро храносмилане да се изпива чаша вода половин час преди хранене и в никакъв случай да не се пие по време на хранене. Попадайки в стомаха, водата „отмива”храната в червата, затруднява преработването й,’което предизвиква възпаление на червата.

Терапевтите настоятелно съветват сутрин, преди да почистим зъбите си, „да се заредим” с вода: според тях, изпивайки чаша вода след събуждане, активизираме вътрешните органи.

Кардиолозите са за чаша вода преди сън, тъй като това понижава риска от сърдечен пристъп и инсулт по време на сън, предотвратява и схващанията на крайниците.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On