Всяка фигура има своите тънкости при отслабването

Ако вашата фигура е във форма на ябълка или пясъчен часовник, опитайте да спазвате ето тези диети, съобразени с вашата фигура


Ябълка

Проблемът е в средата на корпуса, където често не само има натрупани мазнини, но и нарушения в храносмилането, които провокират образуване на газове и подуване на стомаха. Затова в менюто трябва да присъстват храни, които да се преборят с всичко това. Много подходящи са соя, риба, ядки, а половината от порциите ви трябва да е сурови зеленчуци. .

Преди да мислите за отслабване, е задължително да прочистите храносмилателната система и да се спасите от отпадните вещества и токсините. Често точно те провокират подуването на стомаха. Кисело мляко и зелен чай с джинджифил ще имат най-добър ефект. Заменете с тях закуската си за няколко дни, а най-добре е да направите прочистваща 3-дневна програма.

След това идва ред на диетата. Ограничете до минимум солта и пийте много вода.

Примерно меню

Закуска: 1 домат, парченце соево сирене и чаша зелен чай с джинджифил.

Обяд: Печена или задушена риба (120 г) и салата от сурови зеленчуци по избор.

16 ч.: Зеленчуково смути.

Вечеря: Голяма салата от зеле, моркови, 1 ябълка и няколко черни маслини. Подправете я с лимонов сок и много магданоз, който подпомага изхвърлянето на излишната вода от организма.

Пясъчен часовник

Въпросът е дали имате перфектното съотношение гръдна обиколка – талия – ханш, или има разминаване между обиколката на гърдите и на бедрата. От това зависи подхода при съставяне на менюто.

Ако сте горди притежатели на перфектните мерки 90-60-90, тогава трябва просто да поддържате формата си с балансирано хранене, да не прекалявате със захарта и тестените храни.

Положението е различно, ако въпреки правилното съотношение между трите мерки имате излишни килограми. При талия над 70 см или ханш от 100 и нагоре, няма как да ви се размине диетата. Заложете на белтъчна храна и на достатъчно фибри в менюто си. Добре е веднъж в седмицата да правите разтоварващи дни – например да ядете само диня или домати.

Примерно меню

Закуска: 1 варено яйце, чаша айран и 1 ябълка.

Обяд: Парче печени или задушени‘пилешки гърди, салата от краставица, фи-лийка пълнозърнест хляб и плод за десерт.

16 ч.: Чаша плодов сок и няколко сурови бадема.

Вечеря: Печена риба с гарнитура от пресни зеленчуци или зелена салата с риба тон, подправена с малко зехтин и лимонов сок. За десерт – плод.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On