Ядките помагат при стеатоза и пазят от аритмия

Когато е налице диагностицирана стеатоза, най-добре е да се проведе лечение и диета, която включва прием на ядки. Това гарантирано ще подобри здравето


Оказа се, че честия прием на ядки помага не само при стеатоза, но има ползи и за здравето на сърцето. Тук трябва да кажем, че е добре ядките да бъдат сурови. Освен това трябва предварително да се накисват в студена вода за една нощ, поне.

С възрастта много хора все повече мислят за здравето на сърцето. Шведски експерти са се научили как да се защити този важен орган. Оказва се, че само няколко порции ядки на седмица значително намаляват риска от аритмия. Тази обща патология може да доведе до инфаркт и сърдечна недостатъчност, съобщава „MedikForum“.

Изследователите анализирали данните за здравословното състояние на 61 000 души. Възрастта на участниците варира от 45 до 83 години. В продължение на 17 години специалистите наблюдават диетата на доброволците, както и оценяват състоянието на сърдечно-съдовата система. Това им позволило да открият връзката между храненето и сърдечните патологии.

Оказало се, че използването на ядки е позволило значително да се намали риска от аритмия и да се увеличи продължителността на живота. Според учените 1-3 пъти порции ядки на месец намаляват вероятността от аритмия само с 3%, 1-2 порции на седмица – с 12% и повече от 3 порции на седмица – с 18%.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On