Яйцето – с малко калории и много ползи

Като се вземе предвид свръхбогатството на полезни вещества в яйцето, то си остава най-евтиният източник на здраве от единица калория


Освен това със или без върхови количества омега-3 мазнини яйцата осигуряват уникална комбинация от хранителни вещества в много малко калории. Нови проучвания показват, че умереният прием на яйца увеличава “ добрия“ холестерол (HDL). Не само множи броя на HDL молекулите, но оптимизира състава им и те служат по-ефективно на организма.

В същото време се появяват и данни, че някои хора с диабет тип 2 може да са по-податливи на нежелани сърдечносъдови проблеми, ако ядат яйца. Това се случва, когато захарната болест е довела до затруднено транспортиране на холестерола чрез кръвта. За изключване на риска се препоръчва диабетиците да се консултират с лекаря си колко яйца седмично са допустими точно за тях.

Повечето диетолози са убедени, че за здравите хора яйцата от свободни кокошки могат да предоставят само предимства и да намалят вероятността за болести.

На генералния въпрос „По колко яйца седмично?“ честният отговор е “ Зависи“. Презастраховането при определени състояния допуска едва 1-2 яйца. А най-либералните школи не слагат ограничение, ако при спазване на правилата за нулев риск за салмонела се приемат само жълтъците – сурови.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On