Яжте девесил, за 9 пъти по-силен черен дроб

Името на девесила идва от „девет сили“ -според народните вярвания толкова сили ще получи този, който хапне от чудодейното растение

девесил

Яжте девесил, за 9 пъти по-силен черен дроб

Познато е още на древните гърци и римляните, които са го ползвали за тонизиращи напитки. В някои краища на България е известен още като лющян или селим. От него се ползват листата, плодовете и коренището. Вкусът му е нещо между целина и магданоз.

Както става ясно и от името му, девесилът тонизира целия организъм. Той има свойството да стимулира сърдечносъдовата и нервната система. Помага за разсейване на отоци, при натравяне, против нощно напикаване, при обилно потене, действа и като диуретик. Корените му са богати на етерични масла, минерали, скорбяла, пектин. Девесилът е прочут с това, че лекува мигновено. Ако искате да направите „пролетно почистване“ на организма си, достатъчно е да включите в менюто си чай от девисил няколко пъти дневно и да изключите всички по-тежки храни като месо, млечни и полуфабрикати.

Кулинарно приложение

Може би най-прочутата му употреба у нас е свързана с рибни ястия, особено супи. Но той може да пасне чудесно и на месни ястия, боб, сосове, туршии и т.н.

Коренището на девесила се комбинира най-добре с червен и черен пипер, чесън, майорана, копър и магданоз. Ще освежите салатата си, ако я овкусите с пресен девесил, а когато правите рибена чорба.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On