Японската диета удължава живота, показва проучване

Японската диета е балансиран начин на хранене през целия живот и изключване на вредните продукти


Учени от Токийския са убедени, че тайната на дълголетието на японците е в балансирания прием на зърнени култури, зеленчуци, плодове, както и оптималното количество на риба и месо в диетата. През 2005 г. правителството на Япония е разработил схема за правилна и балансирана диета и това вече дава добри резултати.

Учените решили да се анализира връзката между съответствие с правителствените насоки и смъртността. Те анализират данни за хранене и начин на живот 36624 мъже и 42920 жени на възраст от 45 до 75 години. Участниците не страдат от рак, инсулт, сърдечно-съдови заболявания и заболявания на черния дроб. Учените са следвали доброволците в продължение на 15 години.

Те открили, че мъжете и жените, които ядат на схемата по време на проучването са починали с 15% по-малко. По-специално, те са намалили риска от мозъчно-съдово заболяване.

Изследователите заключават, че една балансирана и умерена консумация на зърнени култури, зеленчуци, плодове, месо, риба, яйца, сладкарски изделия, безалкохолни напитки, соя и млечни продукти намалява риска от преждевременна смърт.

Освен това, експертите смятат, че са намерили нов източник на дълголетие.

Фасулът съдържа пюретин. И само една перорална доза от това съединение е достатъчна, за да се увеличи продължителността на живота на мъжките плодови мушици. Освен това физическото им представяне и балансът на захарта в организма също са се подобриха.

Аника Уагнер от Университета в Кил коментира: „Необходими са допълнителни проучвания по този въпрос, тъй като първичните изследвания на мухи Drosophila melanogaster не са достатъчни, за да прехвърлят тези открития на хора и бозайници, като цяло“.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On