Ястия от азиатска кухня водят до развитието на рак на черния дроб

Ястията от сурова риба са много популярни в Азия.
черния дроб

Но, предупреждават лекарите – любовта към такива ястия може да доведе до инфекция с паразити, които ще се заселят в черния дроб

И тези паразити вече застрашават развитието от рак на черния дроб, пише The Daily Mail.

Ето защо няма нищо изненадващо във факта, че в Тайланд има такива високи нива на рак на жлъчния канал (холангиокарцином). Местните жители често ядат сурова риба с подправки. Междувременно плоските червеи от сладководни риби могат да проникнат неусетно в жлъчните пътища, причинявайки, в продължение на много години, опасно възпаление. А хроничното възпаление, както е известно, в крайна сметка води до рак.

Между другото, рискът от рак на черния дроб също се увеличава и когато има диабет тип 2 и наднорменото тегло

Служители на Американското дружество по онкологични заболявания анализираха данни от 14 проучвания, включващи повече от 1,57 милиона възрастни. Доброволците отговориха на въпросите за теглото, височината, тютюнопушенето, алкохола и други фактори, свързани с рака. По време на изследването никой от участниците не е страдал от рак.

Изследването показа, че при увеличаване на индекса на телесна маса за всеки 5 килограма на квадратен метър рискът от развитие на рак на черния дроб при мъжете и жените се увеличава съответно с 38% и 25%. И с увеличаване на обиколката на талията на всеки 5 сантиметра, вероятността от рак на черния дроб се е увеличила с 8%.

При пациенти с диабет тип 2 ракът на черния дроб се развива 2,61 пъти по-често от тези, които не страдат от диабет. И колкото повече мазнини имали тези участници, толкова по-голям е рискът от рак на черния дроб. Учените призовават хората да наблюдават теглото си.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On