За дълголетие ще ви помогне ето този спорт!

Практикуването на какъвто и да е спорт е полезно за здравето, с малки изключения. Но има един спорт, който със сигурност ще ви осигури дълголетие


Ако човек редовно играе тенис, той може да увеличи продължителността на живота с почти 10 години, съобщава The Daily Mail . Тенисът е по-добър от бягане, колоездене или плуване, казват експерти. Всичко идва и от социалния аспект на играта.

Проучване на почти 8 600 души доказва това. Тенисистите са живели средно с 9,7 години по-дълго от хората, които изобщо не са упражнявали спортове. Хората, които са играли бадминтон – 6.2 години по-дълго, играчите – около 5 години по-дълго. Но спортът, който не включваше взаимодействие с други хора, не работеше толкова ефективно.

Колоезденето увеличава средната продължителност с 3,7 години, плуването с 3,4 години, а бягането – 3,2 години. Учените не знаят точно защо тенисът има толкова мощен ефект. Но като цяло те говорят за следната тенденция: спортът като тенис и отборния спорт не само увеличават сърдечната честота и дават натоварване на тялото, но също така ви позволяват да установите връзки с други хора. А социалният аспект е критично важен за дълголетието.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On