Загубата на тегло може да помогне при аритмия

Ново проучване, проведено от учените на Университета в Аделаида, показа, че загубата на тегло облекчава затлъстелите възрастни от предсърдно мъждене (сърдечна аритмия)


По този начин дори и хроничната аритмия изчезва при повечето доброволци, които са загубили поне 10% от собственото си тегло, пише UPI.com.

Изследването обхваща 355 души със затлъстяване и предсърдно мъждене (аритмия). Доброволците трябваше да следват програма за отслабване. Тази програма включваше индивидуална диета и препоръки, свързани с начина на живот. Като цяло, участниците ограничават приема на калории и избягват използването на преработени храни, богати на въглехидрати.

Освен това, доброволците се обучават да са физически активни. Те бяха помолени да имат физическа активност 200 минути седмично (около 30 минути на ден). Участниците също са били подпомогнати да се справят с други рискови фактори при аритмия, като хипертония, повишена кръвна захар и сънна апнея.

По време на проучването повече от 50% от доброволците са се освободили от аритмия. Най-добри резултати са постигнати от тези, които са отслабнали поне 10% от началното си тегло. От 135 души, които са загубили 10% от собственото си тегло, 88% спрямо предходната година или изобщо да не се сблъскали с аритмия, или продължителна аритмия, са преминали в пароксизмална.

Епизоди на устойчиви аритмии могат да са продължат седмици. Те се нуждаят от лечение, както и епизоди на пароксизмална аритмия обикновено се продължават по-малко от седмица. След това и те отшумяват. 41% от 116-те участници, които са загубили само 3% от теглото си, пароксизмалната аритмия изчезва.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On