Заседналият начин на живот води до тежко чернодробно заболяване

Основните рискови фактори за развитие на чернодробно заболяване е лоша екология, стрес, липса на физическа активност и висок прием на въглехидрати

заседнал начин на живот

Заседналият начин на живот води до тежко чернодробно заболяване

Заради заседналия начин на живот е нарушено усвояване на наситени мазнини. Прекаленото им натрупване води до натрупване на мазнини и увреждане на клетките на черния дроб. Чернодробните клетки се увреждат в резултат на окисление (оксидативен стрес).

Всичко това заплашва от развитието на такива заболявания като неалкохолен мастен черен дроб (стеатоза), цироза и чернодробна недостатъчност. Широкото разпространение на неалкохолен мастен черен дроб е свързано с факта, че черният дроб не може да почиства собствените си клетки и това води до появата на сериозни проблеми с него. Въпреки това заболяването неакохолен черен дроб е лечимо. Основните подходи за лечение е загуба на тегло и специална диета.

Трябва да се промени основно начина на хранене. необходимо е да има намаляване приема на наситени мазнини, да се ядат повече растителна влакна и фибри. Важно е менюто да включва полиненаситени мастни киселини. Те присъстват в морските дарове, ядки и семена, растителни масла, студено пресовани – соя, сусам, ленено семе.

Важно е да се увеличи двигателната активност. Това допринася не само да горят калории, но помага да се възстанови нормалната работа на черния дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On