Защо е полезно да се пие бира заедно с мазни храни?

Знае се, че от алкохолните напитки най-полезният вариант е виното


Въпреки това, както показват скорошните проучвания на учените от Университета в Орегон, бирата може да се конкурира напълно с виното, съобщава Daily Mail. Така става ясно че, бирата може да намали кръвното налягане, да се бори с излишното тегло и да предотврати появата на диабета.

Това се дължи на един прост факт: ксантохумол е флавоноид, който се съдържа в хмела. Той може да обърне отрицателния ефект на мазните храни. Обикновено такава диета води до развитие на метаболитен синдром – набор от аномалии, които включват затлъстяване, високо кръвно налягане, повишена захар и холестерол. Експериментите с гризачи показват, че съединението работи особено добре при инсулинова резистентност, основен рисков фактор за диабет тип 2. Той също така увеличи чувствителността към лептин – хормон, който сигнализира на мозъка, когато е необходимо да спрете да ядете и да започнете да изгаряте мазнини.

Учените са изследвали гризачите мастните наптрупвания и ензими, като ксантохумол (XN), както и неговите две производни – DXN и TXN. Въпреки всички предимства, XN с продължително приемане показва негативни странични ефекти – развитието на ендометриоза и рак на гърдата. За щастие специалистите решават проблема, като добавят вода. Получените производни са безопасни и дори по-ефективни от оригинала. Особено силна беше връзката на TXN с текущата регулация на чувствителността към инсулин. Също така, съединението предпазва черния дроб и паметта от отрицателните ефекти на мазната храна.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On