Защо преяждането след диета е вредно, и как да го предотвратим?

Преяждането след диета не само не е препоръчително, но трябва да се избягва, защото килограмите се вдигат двойно

преяждането след диета

Организмът се пренастройва, забавя метаболизма си и изяденото остава неусвоено, затлачва храносмилателната система и може да предизвика сериозни проблеми. Забавената обмяна има още една неприятна страна – тялото е получило сигнал за намален приток на енергия и при нови постъпления започва да трупа запас. А той се изразява в нови мастни депа, които едва ли искате точно преди топлия сезон.

Не е необходима да броите калориите, достатъчно е да спазвате прости правила:

• Хранете се често и с малки порции. Дори в други дни да не го правите, сега яжте поне 4-5 пъти. Основният приток на калории трябва да е в първата половина на деня.

• Старайте се храната ви да е разнообразна, да включва всички групи вещества. При пости с белтъчините е малко по-сложно.

Ще си ги осигурите от соеви продукти, ядки и най-вече от броколи. Този ценен зеленчук съдържа белтъчини, които са най-близки до животинските и се усвояват най-добре от организма.

• Ограничете въглехидратите, но не ги изключвайте напълно от менюто си. Все пак те осигуряват най-бързата енергия за организма, а по време на празничните приготовления ще имате нужда от нея. Филийка пълнозърнест хляб или купичка бобена чорба ще са ви от полза и ще ви заситят.

• Пийте много течности – не само вода, а и зелен чай, плодови и зеленчукови сокове. Така хем ще позалъжете глада, хем ще си осигурите прочистване на организма.

• Яжте повече пресни салати, защото ще ви дадат нужното количество растителни фибри. А те ще облекчат храносмилателната система, ще държат високо нивото на обмяната.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On