Защо се появяват жлъчните камъни?

Все още няма отговор защо се появяват жлъчните камъни

камъни Може да е от нарушена обмяна, неправилно хранене, недостиг на солна киселина, непоносимост към някои храни. Знае се, че богата на наситени мастни киселини и холестерол храна повишава производството на жлъчни соли и води до недостиг на витамин С. Затова няма профилактика. Камъни в жлъчката имат хората в цял свят,- но в някои райони от тях страдат няколко пъти по-често. При това един се храни нездравословно, пие вода от чешмата и е здрав, а друг внимава какво яде и пие, но прави камъни.

Знае се още, че бавно съкращаване на жлъчния мехур води до образуване на камъни. Този мехур е депо на жлъчната течност. Щом в стомаха попадне храна, той рязко се съкращава и я изхвърля в дванадесетопръстника. Така подпомага храносмилането.

За едно денонощие организмът произвежда около 1 л жлъчка. Част от нея е в движение, друга остава в мехура. Ако той се съкращава лениво, тя застоява като тиня на дъното на езеро. Кристализира и се образуват камъни, които се уголемяват. Най-често те се състоят от холестерол, пигменти и калциеви съединения. Камъните на свой ред затрудняват изливането на жлъчката и започва възпаление.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On