Защо закуската е толкова важна за черния дроб?

Искам днес да ви разкажа моя опит и да споделя защо закуската е толкова важна за черния дроб. Закуската е нещо, което преди ненавиждах

закуската

Аз започнах да се чувствам много по-добре, откакто разбрах, че закуската трябва да се спазва. Трябва да се яде сутрин, и то повечко. Така се отслабва. А и за черния дроб е полезно. Не за друго, а защото се изгражда режим на работа. Аз, откакто започнах да закусвам, отслабнах за 4 месеца със седемнадесет килограма. Да, може и да не са кой знае колко много, но са си загуба.

Закуската е енергия. Като цяло, аз започнах да се храня по-добре след като започнах да се наспивам. Смята се, че тялото спи през нощта и не консумира енергия. Това е опасна заблуда. Метаболитните процеси не спират, ден или нощ. За една нощ в сън средностатистическия човек изразходва около 200 ккал. В период на покой храносмилателните органи работят активно. Например, черен дроб активно изчиства организма от натрупаните шлаки. Бъбреците изпълняват основната си работа в нощно време – най-се засилва тяхната работа заради притока на кръв. Тялото се опитва да обработва и изкара навън всички ненужни вещества от тялото. Ето защо, след като се събуди човекът просто трябва да даде на организма енергия за по-нататъшната негова дейност.

И още нещо – колкото по-малко ядете вечер, толкова по-добре ще се изпълняват процесите по изхвърлянето на всичко ненужно. Пак от личен опит ви го казвам.

Н. Попова от София

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On