Защо зехтинът трябва да стане задължителен за вашата диета?

Високото съдържание на ненаситени мазнини в храната е гаранция за здравето на сърцето и кръвта

диета
Това е така според персонала на Центъра за изследване на биотехнологиите в болница „Св. Михаил“. Както отбелязва „MIR24“, по-специално включването на зехтин е отлична профилактика на сърдечно-съдовите заболявания.

Известно е, че рискът от инфаркти и мозъчни удари може да намали аполипопротеин А-IV (ApoA-IV). Това е протеин от кръвна плазма, чиято концентрация расте след хранене. Анализът показва: ApoA-IV, блокиране на протеин мембрана IIb / IIIa, инхибира тромбоцитната активност в състояние да предизвикат съдова оклузия.

Обикновено тези кръвни елементи са отговорни за спирането на кървенето. Продуктите с ненаситени мазнини улесняват преминаването на кръвта през съдовете. Учените подчертават, че в сутрешните часове често има влошаване на кръвния поток – кръвта е по-плътна, отколкото през втората половина на деня. Това може да предизвика кръвни съсиреци. А кръвните съсиреци и гъстата кръв причиняват инсулти и инфаркти.

Смята се, че много липопротеини с висока плътност са добър знак. Въпреки това, ако има много от тях, рискът от сърдечен удар и дори смърт ще се увеличи, казва персоналът на медицинското училище „Емори“. Липопротеините с висока плътност са молекули, участващи в холестеролния транспорт от кръвта към черния дроб (в това отстраняване от тялото в действителност). Те намаляват риска от атеросклероза. Много изследвания показват, че ниските нива на липопротеините с висока плътност са свързани със съдови и сърдечни заболявания.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On