Кои са основните фактори, които повишават риска от затлъстяване при децата?

Майките, които карат децата насила да изяждат всичко, което е в чинията, рискуват след време да причинят на същите тези деца затлъстяване

затлъстяване

Британските учени в продължение на 10 години са проследили 20,000 семейства от Великобритания. Специалистите имали за цел да определят основните причини за затлъстяването в детска възраст. Изследванията показват, че затлъстяването става факт, благодарение на редица фактори, пише Planet-today.ru.

Ето ги и основните рискови фактори, които повишават риска от затлъстяване при децата. Това са неправилно хранене (като режим и диета), нарушения на съня, психологически проблеми, генетично предразположение и нездравословните навици на родителите. Експертите твърдят, че затлъстяването в детска възраст може да доведе до сериозни здравословни проблеми в зряла възраст.

Напомняне: наскоро, учените са направили разочароваща прогноза. Смята се, че ако не се вземат мерки, до 2025 г., от 268 милиона деца на възраст от 5 до 17 години ще са с наднормено тегло. При 12 млн деща ще е налице нарушен глюкозен толеранс, и 4 милиона ще развият диабет тип 2.

И още: цезаровото сечение обрича детето на затлъстяване. Цезаровото сечение увеличава риска от затлъстяване в юношеството и зрелостта с 15%.

Децата, които не се раждат по естествен път, са лишени от контакт с полезни бактерии, които живеят в родовия канал на майката. Тези бактерии допринасят за образуването на имунната система и подготвят метаболизма за реалния живот.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On