Импулсивност – една от причините за затлъстяването, твърдят учени

Затлъстяването е проблем, който води много усложнения след себе си. Едно от усложненията е омазняването на черния дроб. Ето защо е нужно да се вземат навременни мерки

затлъстяването

Импулсивност – една от причините за затлъстяването, твърдят учени

Затлъстяването е убило повече хора, отколкото някой изобщо може да предположи. То е предпоставка за появата на сериозни болести и проблеми със здравето, които често водят до смърт.

Затлъстяването е проблем, чието ликвидиране може да доведе до много положителни промени.

Но, какво всъщност предизвиква затлъстяването? Причините са много и различни.

В ново изследване, проведено в Университета на Тексас,са взели участие 45 души на възраст от 22 до 43-годишна възраст. Средният индекс на телесна маса (ИТМ) на изследваните е 30.7 (затлъстяване от първа степен). Изследователите са искали да разберат как импулсивността се отразява на теглото, пише Zee News.

Участниците взели участие в редица невропсихологични тестове. Също така, експертите накарали няколко доброволци да си направят ядрено-магнитен резонанс. Учените са установили: импулсивните хора, които постоянно закъсняват, са склонни към напълняване.

Между другото, преди време учените от Университета в Питсбърг открили ген, който увеличава риска от затлъстяване с една трета. При около една четвърт от изследваните хора е открит ген, който е наречен CREBRF. Този ген оказва влияние върху решенията на хората дали да ядат дадена храна или да я пропуснат.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On