Здравословната храна е добра превенция за черния дроб

Здравословната храна може да ви помогне да предотвратите някои доста опасни заболявания на черния дроб

Double_diabetes За здравето на черния дроб е добре да бъдат включени в диетата храни и каша направени от зърнени храни (елда, овесени ядки и т.н.). Кашата от елда съдържа много протеини и аминокиселини, които са „строителен материал“ за клетките на черния дроб. Овесената каша предотвратява отделянето на различни вредни вещества и стабилизира нормалната работа на черния дроб.

Растителните масла, студено пресован зехтин, ленено масло и други поддържат здравето на черния дроб, като изчистват токсините. Въпреки това, вие трябва да ги използват пестеливо. В противен случай ефектът ще бъде абсолютно противоположна на очакваното. Не бива да ползвате растителни масла без да се консултирате с лекар или диетолог и в никакъв случай не бива да пробвате прочистване със зехтин и лимонов сок.

Билки, зеленчуци и плодове от по-чист произход – всичко това са полезни продукти за черния дроб. Много е полезно да включите в хранителния си режим храни като зеле, моркови, лук и цвекло. Поради тяхната висока концентрация на активни съставки не само може да подобрите състоянието на болния черен дроб, но също така и да направите пречистване от токсини. Полезно за черния дроб е да хапвате варен фасул, чиста прясна вода в големи количества, минерална вода и пъдпъдъчи яйца.

Всички тези продукти поддържат здравето на черния дроб и имат терапевтичен ефект върху него. Но не забравяйте за това, че трябва да бъдете умерени в самолечение. И в никакъв случай да не се опитвате да победите всички заболявания с помощта на само един правилно хранене. Ако имате сериозен проблем, консултацията с лекар е задължителна.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On