Здравословното хранене е най-добрата детоксикация за черния дроб

Необходимо е да изчистите кожата си, да подобрите храносмилането или да повишите вашата енергия?Поддържането на здрав черен дроб може да е ключът

 

draft_lens19071798module156486352photo_1327091555healthy_food

Основната функция на черния дроб е естествено да детоксикира тялото. Той е нашия вътрешен чистач и има нужда от подкрепа, за да поддържа тялото чисто от боклуци, които могат да причинят различни заболявания.

Черният дроб е вторият по големина наш орган (след кожата) и по тази причина е един от най-важните. Ако тялото е автомобил, черният дроб ще бъде неговият двигател. Той прави стотици неща, за да работи организма гладко, играе жизненоважна роля в регулирането на мазнините и балансиране на нашите хормони, храносмилането и кръвообращението.

Основната работа на черния дроб е да се отървете от чуждите вещества. Всичко, което влиза в кръвния поток се филтрира през черния дроб, за да се гарантира, че качеството на хранителните вещества се насочва към органите, като всеки излишък се отстранява.

Акупунктуристът Адам Дейвидсън казва, че от гледна точка на китайската медицина, черния дроб контролира потока на енергията Чи през тялото. Той също така оказва влияние върху нашето храносмилането и менструацията при жените.

По-добре да подобрим хранителните си навици, за да стимулираме функцията на черния дроб, вместо да пазим диети. Всяко ограничение, колкото и да е здравословно, оказва влияние върху работата на черния дроб. Ето защо трябва да оставим детоксикацията на организма на черния дроб, а ние да го подпомогнем като му осигурим нужната почивка, лишавайки се от някои вкусни, но не особено полезни храни.

Author: Mari

Share This Post On