4 есенни храни, полезни за черния дроб

Есента е сезон, през който се радваме на истинско изобилие от плодове и зеленчуци. Кои са есенните храни, полезни за черния дроб?

 полезни за черния дроб
Есента е удивителен период. На пазарите се появяват сезонни зеленчуци и плодове, които по нищо не отстъпват по вкус и полезни свойства на летните дарове. Но се отличават с особен характер: те са не само вкусни, но и уютни, а имат и оригинален и запомнящ се вкус.

ГЪБИ

Те са един от фаворитите на есента. Манатарки, пачи крак, пънчушки – за такава колекция мечтае всеки гастроном. От тях могат да се приготвят изискани блюда. Гъбите могат да се изсушат или мариноват.

ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ

Есента е сезонът на горските плодове. На смяна на вкусните малини и ягоди са дошли червените боровинки. Те могат да се употребяват както пресни, така и под формата на сладка и напитки. Зареждат организма с витамини и минерали. Укрепват имунитета и не оставят никакъв шанс на простудните и инфекциозните заболявания.

БОРОВИНКА

По чудния си състав не отстъпва на червената. Съдържа витамините А, Е, С, както и калий, калций, магнезий, фосфор, глюкоза, фруктоза, захароза. Зарежда с витамини, бодрост и добро настроение. Не забравяйте да си замразите и за зимата – под въздействието на ниските температури боровинката запазва всички важни вещества.

ТИКВА

Безспорен хит на есенния сезон. Златистата красавица неизменно ни радва с потресаващия си вкус, многообразието от варианти за използване и полезния си състав. Богата е на витамини от група В, А, С, пектини, фибри. Благоприятно влияе на храносмилателната система, сърцето и съдовете, нервната система.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On