6 хранителни продукти, които ще ви държат сити

Определени хранителни продукти изпускат хормони в стомаха, които за дълго запазват усещането за ситост. Испански диетолози посочват шест от тях


БОБОВИ

Любимото блюдо на вегетарианците успешно потиска апетита. Бобовите съдържат множество фибри, имат нисък гликемичен индекс, който контролира нивото на захар и влечението към сладко.

ЯЙЦА

Употребата на наситените с белтъчини
яйца потиска апетита за сметка на снижаването на хормона грелин -хормона на глада. Именно заради него усещаме спазми в стомаха си от глад. Изследователи установили, че употребяващите на закуска яйца хора за деня поглъщат с 438 калории по-малко в сравнение с тези, които не ядат яйца.

ЦВЕКЛО

Един от най-нискокалоричните и полезни за здравето продукти. Съдържа много фибри за контролиране на апетита и нормална работа на храносмилателната
система.

ГЪБИ

Не е важно какви именно гъби предпочитате – почти всички съдържат малко калории. Затова пък е високо съдържанието им на калий и на най-важните минерали, включително селен и ниацин. А те активизират метаболизма и дават усещане за ситост.

ЗЕЛЕ

Ако искате не само да отслабнете, но и да се справите със здравословните си проблеми, няма по-добро от зелето. То е наситено с фитонутриенти и фибри, подобряващи самочувствието и… талията ви.

ЯБЪЛКИ

Наситени са с разтворими фибри. Изследователи установили, че жените, които употребяват само по три ябълки дневно, отслабват значително повече в сравнение с връстниците си, които въобще не се докосват до ябълките. При това без каквито и да било специални диети.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On