Черният дроб се регенерира след консумация на нискокалорични храни

Черният дроб обича разнообразните храни с малко калории

сьомга

Черният дроб се регенерира след консумация на нискокалорични храни

Протеиновите продукти помагат за сваляне на излишните килограми, а канелата стимулира понижаването на кръвната захар, по-големите количества от която образуват излишък от мазен подкожен слой. Храни за намаляване на калориите са също тиквата, морската риба и дори телешкото месо. Структурата на тиквата е влакниста, което я прави идеална за отслабване. Телешкото е богато на протеини, които са прекрасно средство за топене на калории. Сами по себе си протеините стимулират метаболизма и съхраняват за дълго усещането за ситост. Консумацията на морска риба и морски дарове понижава количеството на хормона лептин, което от своя страна намалява риска от затлъстяване.

Сьомгата е превъзходен източник на омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърдечната дейност, и полиненаситени мазнини, които действат противовъзпалително и помагат за сваляне на излишните килограми. Голям брой проучвания показват, че има риск от възникване на възпаления в зависимост от реакциите на организма към хормона лептин, който отговаря за апетита. Затова се препоръчва поне веднъж седмично да се консумира сьомга или скумрия, която е неин по-евтин, но не по-малко качествен вариант.

Според едно изследване хората, които консумират супа преди основното ястие, получават 20% по-малко калории. Обяснението е, че течната храна помага да заситим глада и така хапваме по-малко от по-калоричните ястия.

Author: Mari

Share This Post On