Черният пипер може да помогне в борбата срещу затлъстяването, казват учените

Според The Daily Mail пипероналът, съдържащ се в черният пипер, значително намалява отрицателните ефекти на мастните храни

черният пипер
Това се доказва от експериментите с плъхове на индийски учени от Университета в Шри Венекатевар. Пипероналът се дава на животни в продължение на шест седмици. И това позволява да се намали телесното тегло, процента на мазнините и нивото на захарта. Костите също бяха подсилени.

Съобщено е, че индийските учени са хранели плъхове с мастни храни в продължение на 22 седмици. В същото време те изолират пипероналът от черния пипер и започнали да го добавят към диетата на плъховете от 16-та седмица.

До края на експеримента, тези животни увеличиха мускулната маса, костната плътност, концентрацията на минерални вещества в костите в сравнение с контролната група. И дори след само един час пипероналът дава значително намаляване нивото на захарта. Максималният положителен ефект се наблюдава при използване на доза от 40 милиграма на килограм телесно тегло (курсът на лечение е 42 дни). Пипероналът помогна да се регулира активността на някои гени, свързани със затлъстяването.

Успоредно с това британските специалисти от Имперския колеж в Лондон идентифицираха мутации, които са зад затлъстяването. И тези две проучвания бяха неочаквано свързани. Индийските експерти смятат, че пиперанал оказва влияние върху дейността на определени „гени на затлъстяване“. Сега и двата екипа на учените се надяват да намерят лек за затлъстяването. Що се отнася до британските учени, те се фокусираха върху затлъстели деца от Пакистан. Тук генетичният компонент обяснява затлъстяването в 30% от случаите. Така се откриват мутации в гена ADCY3. Поради тях човек има проблеми в регулирането на апетита, диабета и дори влошено чувство за миризма.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On