Човек, който е с наднормено тегло, не е здрав

Излишните килограми винаги са заплаха за здравето на черния дроб, храносмилателната система и сърцето. Излишните килограми са опасни, дори ако няма други рискови фактори


Излишните килограми са болест. Болест, която води до други заболявания, и поради тази причина е опасно за здравето. Това е установено от изследователи от Имперския колеж в Лондон. Учените са анализирали данни за повече от 7 600 души, които имат сърдечни и съдови проблеми и 10 000 доброволци без такива проблеми, съобщава UPI.com .

Експертите оценяват теглото и риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Те взели предвид факторите, които биха могли да повлияят на резултатите. Проучването показва, че участниците с наднормено тегло са поне с четири рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания, като проблеми с черния дроб, заболявания на жлъчката, високо кръвно налягане, висок холестерол. Излишните килограми са причина и за появата на диабет от втори тип и висока кръвна захар. То причинява и вероятност от развитие на сърдечно-съдови заболявания, които са се увеличили повече от два пъти (независимо от теглото).

Доброволците с наднормено тегло, които са били здрави по другите параметри, са изправени пред сърдечно-съдово заболяване 26% по-често, отколкото техните връстници с нормално тегло. При участниците със затлъстяване, но без други рискови фактори, сърдечните заболявания се развиват с 28% по-често, отколкото при хората с нормално тегло. Учените стигнаха до извода, че „здравословно затлъстяване“ не съществува.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On